Παθήσεις Πελμάτων

Έχετε ακούσει ή ταλαιπωρήστε από την εμφάνιση του βλαισού μεγάλου δάκτυλου (ή αλλιώς κότσι), την πτώση μεταταρσίου, την πελματιαία απονευρωσίτιδα, την σφυροδακτυλία/ γαμψοδακτυλία, ή το νεύρωμα του Morton’s;

Το πέλμα είναι ένας από τους βασικότερους μηχανισμούς στο ανθρώπινο σώμα. Και όμως οι περισσότεροι από εμάς παραμελούμε την ύπαρξη του, ενώ θεωρούμε ότι η εκγύμναση του είναι αυτονόητη επειδή περπατάμε ή τρέχουμε. Ακόμα και η επιλογή των υποδημάτων μας γίνεται με βάση την αισθητική μας και όχι την ανατομική και εμβιομηχανική του πέλματος.

Ο τρόπος με τον οποίο βαδίζει κάποιος δείχνει πολλά περισσότερα απ’ ότι φαίνεται και βέβαια όλα μπορούν να αποτυπωθούν στην σόλα των παπουτσιών μας! Σας ακούγεται ίσως περίεργο; Ο τρόπος με τον οποίο πατάνε στο έδαφος τα πέλματα μας επηρεάζουν όλο το σώμα. Οι μυοσκελετικές ανισορροπίες στην σπονδυλική στήλη, από τον αυχένα μέχρι και το ιερό οστό – λεκάνη, τα ισχία και τα γόνατα μπορεί να προκληθούν κατά μεγάλο ποσοστό από την προβληματική εμβιομηχανική του πέλματος.

Στο Body Service προσεγγίζουμε το πέλμα ολιστικά γιατί στο σώμα μας όλα συνδέονται και τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο!

Μυοσκελετική Εξισορρόπηση

Μυοσκελετική Εξισορρόπηση

Διατροφική Εξισορρόπηση

Διατροφική Εξισορρόπηση

Συναισθηματική Αποφόρτιση

Συναισθηματική Αποφόρτιση

Αθλητισμός & Τραυματισμοί

Αθλητισμός & Τραυματισμοί

Παθήσεις Πελμάτων

Παθήσεις Πελμάτων

Στείλτε μας μήνυμα