Ολιστική Θεραπεία

Η ολιστική θεραπεία είναι μια προσέγγιση που τα τελευταία χρόνια όλο και  περισσότερο γίνεται γνωστή και κερδίζει χώρο στον τομέα της υγείας.

Η έννοια «ολιστικός» σημαίνει την αντιμετώπιση ενός θέματος η προβλήματος από όλες τις πλευρές. Στην περίπτωση του ατόμου η ολιστική προσέγγιση περιλαμβάνει την Δομή (μύες, οστά, σύνδεσμοι), την Βιοχημεία, (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, παθογόνους οργανισμούς, τοξίνες κτλ.)  και το Συναίσθημα. Άρα η θεραπεία αποσκοπεί όχι μόνο στην ίαση και αποκατάσταση τυχών σωματικών προβλημάτων αλλά και στη διατήρηση της συναισθηματικής  και νοητικής ισορροπίας του ατόμου 

Επομένως ένας σωματικός πόνος μπορεί να οφείλεται στη διαταραχή μιας από τις τρεις βασικές αρμονίες: τις μυοσκελετικές, λόγω κακής ευθυγράμμισης των οστών, τις βιοχημικές λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών και τοξικότητας, και της συναισθηματικό-νοητικές λόγω εσωτερικών συγκρούσεων. Το κάθε τι αποτυπώνεται. 

Η ολιστική θεραπεία δεν υποκαθιστά την δυτική ιατρική αντιθέτως ο συνδυασμός και των δυο θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Όλα στο σώμα μας συνδέονται και τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο.

Pelekan Tiruise Prepses Lake
Ο τρόπος

Μυονευρολογικά Τεστ

Η πολυπλευρικότητα του ανθρώπινου σώματος είναι το μυστικό για την θεραπεία του. Χρησιμοποιώντας τα μυϊκά τεστ μπορούμε να εντοπίσουμε τις ανισορροπίες του ανθρώπινου σώματος σε δομικό, βιοχημικό-διατροφικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο. Εφαρμόζοντας εξειδικευμένες μεθόδους και τεχνικές επαναφέρουμε όσο το δυνατόν την ισορροπία.

H ιστορία

BODY SERVICE

Θεραπεύουμε την αίτια, και όχι το σύμπτωμα.

To body service είναι περισσότερο από ένα όνομα. Είναι μια απάντηση που αναδύθηκε όταν αναρωτήθηκα “Πώς θα μπορούσα άραγε να χωρέσω σε μια λέξη όλη αυτήν την ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που περιέχει τόσες τεχνικές αποθεραπείας και ανασυγκρότησης του σώματος; Ποιες λέξεις είναι αυτές που με γρήγορο και απλό τρόπο θα περιγράψουν το μεγαλείο της ολιστικής θεραπείας;”

Body Service… ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσα! Service, αυτό θέλουμε να κάνουμε στο σώμα, όπως τα αυτοκίνητα που κάθε λίγα χιλιάδες χιλιόμετρα ή όταν παθαίνουν μια βλάβη τα πάμε στο συνεργείο, όπως το κινητό που χαλάει, όπως όλα αυτά. Έτσι και το σώμα μας θέλει την δική του θεραπεία.

Ένα όνομα που θα ήθελα να αφυπνίσει τους ανθρώπους να κάνουν Body Service, και όχι μόνο όταν πονάνε ή όταν δεν αισθάνονται καλά. Body Service σημαίνει πρόληψη, σημαίνει συντήρηση. Γιατί το σώμα είναι ένα όχημα που θέλει και αυτό την δική του φροντίδα.