Συστηματική Κινησιολογία

shell on the sand

Η συστηματική κινησιολογία είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς των φυσικών θεραπειών. Χρησιμοποιώντας τα μυϊκά τεστ, που βασίζονται στην νευρολογική ανταπόκριση του μυός (τον μηχανισμό βιοανατροφοδότησης του σώματος), μπορούμε να εντοπίσουμε τις ανισορροπίες στο σώμα και να κάνουμε τις κατάλληλες διορθώσεις για να επανέλθει η ισορροπία. Τα ειδικά αυτά τεστ γίνονται τοποθετώντας τον μυ σε συγκεκριμένη θέση ενώ ασκείται μια μικρή δύναμη από τον θεραπευτή και ζητάμε από τον θεραπευόμενο να αντισταθεί για να δούμε αν ανταποκρίνεται ή όχι στο ερέθισμα αυτό.

Η Συστηματική Κινησιολογία χρησιμοποιεί μια ολιστική προσέγγιση που μπορεί να προσαρμόζεται στον καθένα ξεχωριστά. Αυτό που κάνει τη Συστηματική Κινησιολογία μοναδική είναι ότι έχουμε πρόσβαση στη νοημοσύνη του σώματος και χρησιμοποιεί θεραπευτικά πρωτόκολλα παντρεύοντας την ανατολική με την δυτική φιλοσοφία για την πρόληψη και την ενίσχυση της καλής υγείας.

Μετά από τη συνεδρία οι συστάσεις που δίνονται μπορεί να περιλαμβάνουν φυσικά συμπληρώματα διατροφής, βότανα, ανθοϊάματα, τεχνικές χαλάρωσης, μυονευρολογικές ασκήσεις, ενώ είναι ατομικές καθώς αφορούν τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Όλα τα παραπάνω θεραπευτικά εργαλεία είναι σημαντικά για την πορεία της θεραπείας. Το πιο σημαντικό όμως παραμένει η θέληση του θεραπευόμενου να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία αυτά.


Η Συστηματική Κινησιολογία δεν υποκαθιστά ιατρικές θεραπευτικές αγωγές.

Ρεφλεξολογία

Μυονευρολογικές Ασκήσεις

Επαναπρογραμματισμός Εγκεφάλου

Στείλτε μας μήνυμα